Elektrikli Tekerlekli Sandalyenizin Sorunsuz Çalışmasını Sağlayacak 7 Bakım İpucu

Tekerlekli sandalyenizin günlük olarak sunduğu konfora güvendiğiniz için ona iyi bakmanız da bir o kadar önemlidir.Bakımlarını iyi yapmanız uzun yıllar boyunca keyifle kullanmanızı sağlayacaktır.Elektrikli tekerlekli sandalyenizin sorunsuz çalışmasını sağlayacak bakım ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

Burada özetlenen bakım ipuçlarının takip edilmesi, servis maliyetlerinde azalma sağlamanın yanı sıra onarımların tamamlanmasını beklemenin yarattığı sıkıntının da olası bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. 

Aynı derecede önemli olan, tekerlekli sandalyenizi en iyi durumda tutmak için günlük ve haftalık bir rutin oluşturmaktır.Bunu yaparken, özellikle sandalyeyi temizlerken ayaklarınız üzerinde sabit bir denge sağlamakta zorlanıyorsanız, aile üyelerinizden yardım isteyin.

1. Araç Takımınız

wps_doc_0

İşleri daha da basitleştirmek ve elektrikli tekerlekli sandalyenizin bakımını kolaylaştırmak için bir alet çantasına yatırım yapın veya evinizde zaten aletleriniz varsa, bunları biriktirerek kendi tekerlekli sandalye alet çantanızı oluşturun.Gerekli tüm aletleri ve temizleyicileri topladıktan sonra bunları fermuarlı bir çantada veya kolayca açıp kapatabileceğiniz bir çantada saklayın.

Elektrikli tekerlekli sandalye kılavuzunuz belirli aletler önerebilir, ancak aynı zamanda aşağıdaki aletlerin de dahil olduğundan emin olmak istersiniz:

- Allen anahtarı 

- Philips tornavida 

- Düz uçlu bir tornavida 

- Küçük bir temizleme fırçası 

- Durulama suyu için bir kova 

- Yıkama suyu için başka bir kova (eğer sprey temizleyici kullanmıyorsanız) 

- Bir havlu

- Birkaç küçük bez 

- Hafif temizlik maddesi içeren bir sprey şişesi 

- Elektrikli tekerlekli sandalye lastik tamir seti 

Ekonomik ama yumuşak bir sabun kullandığınızdan emin olun.Bunları çoğu donanım mağazasında bulacaksınız.Elektrikli tekerlekli sandalyenizde daha inatçı lekeler varsa, temizlemek için daha güçlü bir seyreltici madde kullanabilirsiniz.Lütfen elektrikli tekerlekli sandalyenizde, özellikle de lastiklerde asla yağlı temizleyici kullanmamayı unutmayın.wps_doc_1

2. Elektrikli Tekerlekli Sandalyenizin Günlük Temizliği

Elektrikli tekerlekli sandalyenizin açıkta kalan her yerini günlük olarak yıkamanız oldukça önemlidir.Elektrikli tekerlekli sandalyenizi o gün kullanmayı bitirdikten sonra bunu sprey temizleyiciyle veya ılık sabunlu suyla dolu bir kovayla yapabilirsiniz.

Vücutta veya küçük çatlakların arasında biriken ve dikkat edilmeyen kirler veya yiyecek artıkları, tekerlekli sandalyenizin mekanizmalarının normalden daha çabuk yıpranmasına neden olacaktır.

Bu alanların temizliği günlük olarak yapıldığı takdirde fazla zaman almayacaktır.Sandalyeyi yıkadıktan sonra üzerinden nemli bir bezle tekrar geçin.Daha sonra hepsini kuru bir havluyla kurulayın.Küçük alanlarda nemli alan olmadığından emin olun.

Kumandayı sık kullandığınız için parmaklarınızın üzerinde kir ve yağ birikecektir.Elektrikli tekerlekli sandalyenin elektrikli ve teknolojik olarak kontrol edilen parçalarında kir birikmemesi için hepsini silerek temizleyin.

3. Elektrikli Tekerlekli Sandalye Akünüzün Bakımı

Elektrikli tekerlekli sandalyenizin aküsünü bir gün veya bir süredir kullanmasanız bile şarj etmeyi ihmal etmeyin.Tekerlekli sandalyeye ertesi gün kullanım için uygun şekilde güç verildiğinden emin olmak istiyorsunuz.Akünüzün bakımının bu şekilde doğru şekilde yapılması, tekerlekli sandalye akü ömrünün uzamasını sağlar.

Birleşik Omurga Birliği tekerlekli sandalye aküsünün bakımıyla ilgili olarak aşağıdakileri tavsiye etmektedir:

- Her zaman tekerlekli sandalyeyle birlikte verilen şarj cihazını kullanın

- Pilin kullanıldığı ilk on gün içinde şarj seviyesinin yüzde 70'in altına düşmediğinden emin olun.

- Yeni bir elektrikli tekerlekli sandalyeyi her zaman kapasitesine kadar şarj edin

- Pillerinizi yüzde 80'den fazla boşaltmadığınızdan emin olun.

wps_doc_2

 

4. Elektrikli Tekerlekli Sandalyeniz Kuru Kalmalıdır

Elektrikli tekerlekli sandalyenizin hava şartlarından korunduğundan ve her zaman kuru tutulduğundan emin olmalısınız çünkü tekerlekli sandalyeniz ıslak havaya maruz kaldığında korozyon meydana gelebilir.Kontrolör ve kablo yuvası gibi elektrikli bileşenler özellikle kuru tutulmalıdır.

Her ne kadar elektrikli tekerlekli sandalyeleri yağmurdan veya kardan uzak tutmak için elimizden geleni yapsak da bazen bu kaçınılmazdır.Dışarıda yağmur veya kar yağarken elektrikli tekerlekli sandalyenizi kullanmak zorunda kalmanız durumunda, güç kontrol panelini şeffaf plastik bir torbaya sarmanız tavsiye edilir.

5. Lastiklerinizin Bakımı

Lastikler her zaman lastiğin üzerinde yazılı olan basınç seviyesinde şişirilmiş tutulmalıdır.Lastiğin üzerinde damga yoksa, kullanım kılavuzundaki basınç seviyelerini arayın.Lastiklerinizin az veya fazla şişirilmesi tekerlekli sandalyenizin ciddi şekilde sallanmasına neden olabilir.

Daha da kötüsü tekerlekli sandalyenin yönünü kaybedip bir tarafa sapabilmesidir.Diğer bir yan etki ise lastiklerin dengesiz bir şekilde aşınabilmesi ve kesinlikle uzun süre dayanmamasıdır.Tubeless lastikler de çeşitli modellerde oldukça popülerdir.

Normal lastiğin iç lastiği varken, iç lastiksiz lastiklerde patlamaları önlemek için lastik duvarının içini kaplayan bir dolgu macunu kullanılır.İç lastiksiz lastiklerle çalıştığınızda basınç seviyelerinizin her zaman uygun olduğundan emin olmalısınız.

Lastik basıncınız çok düşükse, lastik duvarı ile jant arasında sıkışma olan bir durum olan sıkışma düzlüklerine neden olabilir.

6. Haftalık Bakım Programınız

İşte takip edebileceğiniz veya kendi temizlik rutininize ekleyebileceğiniz haftalık bakım rutininin bir örneği:

- Tehlikeli olabileceğinden tüm keskin kenarları ortadan kaldırmaya çalışın.Elektrikli tekerlekli sandalyeye oturun ve ellerinizi tüm parçaların üzerinde gezdirin.Tüm yırtıkları veya keskin kenarları belirlemeye çalışın.Bulunursa hemen ortadan kaldırın.Sorun sizin için çok zorsa, onarım için bir uzmana götürün.

- Sırt dayanağının ve koltuğun güvende olduğundan ve gereksiz düşmelere veya ciddi yaralanmalara neden olabilecek gevşek parçaların bulunmadığından emin olun.Gerekirse sandalyenin etrafındaki gevşek cıvataları sıkın.

- Sandalyede otururken ayak boşluklarına bakın.Ayaklarınız iyi destekleniyor mu?Değilse gerekli ayarlamaları yapın.

- Tekerlekli sandalyenin etrafında dolaşın ve gevşek kablo olup olmadığını kontrol edin.Gevşek kablolar varsa kılavuzunuza bakın ve bu kabloların nereye ait olduğunu belirleyin ve bunları doğru yerlerine yeniden konumlandırın veya fermuarlarla bağlayın.

- Motorda garip sesler olup olmadığını kontrol edin.Herhangi bir sesin kapalı olduğunu tespit ederseniz, kendi başınıza yapabileceğiniz herhangi bir bakım olup olmadığını görmek için kılavuza bakın.Kendi başınıza tamir edemiyorsanız bir tamir atölyesine başvurun.

wps_doc_3

 


Gönderim zamanı: Ocak-12-2023