Tekerlekli Sandalyede Yaşama Uyum Sağlamak

bir yerde yaşamaktekerlekli sandalyeÖzellikle haber beklenmedik bir yaralanma veya hastalığın ardından geldiyse, bu durum göz korkutucu olabilir.Size alışmanız için yeni bir beden verilmiş gibi hissedebilirsiniz, belki de önceden düşünmeyi gerektirmeyen bazı temel görevleri o kadar kolay yerine getiremeyecek bir beden.
Bu değişiklik ister geçici bir engel, ister kalıcı bir uyum olsun, tekerlekli sandalyedeki hayata uyum sağlamak zor olabilir, ancak yaşamınız üzerindeki gücü elinizde tutmaya devam ettiğinizden emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.
resim1
Ningbo Baichen olarak kendimizi bunu gerçekleştirmeye adadık.
Kendinize Uygun Tekerlekli Sandalyeyi Seçin
Tekerlekli sandalye yaşamına uyum sağlamanın en önemli adımlarından biri ihtiyacınıza uygun sandalyeyi seçmektir.Özel ihtiyaçlarınız diğer tekerlekli sandalye kullanıcılarınınkinden farklı olacağından, başkası için işe yarayan şey sizin için işe yaramayabilir.

Yaşam tarzınızı göz önünde bulundurun ve sandalyeniz için bunu destekleyen bir gereksinimler listesi hazırlayın, aynı zamanda bütçenizi de göz önünde bulundurun.Sandalyenizin bir sınırlama olmadığını, aksine size hayatı dolu dolu sürdürme yeteneği veren bir yol arkadaşı olduğunu unutmayın; bu nedenle uygun destek ve aksesuarlara yatırım yapmaya her zaman değer.

Neyse ki hak ettiğiniz hayatı yaşamanıza olanak sağlayacak pek çok seçenek var.

Örneğin düzenli olarak araba ile yolculuk yapmak zorunda olan biriyseniz hafif, katlanabilir tekerlekli sandalye sizin için en iyi seçenek olabilir.Bağımsızlığınıza değer veriyorsanız, akülü tekerlekli sandalye ideal arkadaşınız olabilir.Durumunuz, gerginliği azaltmak için düzenli olarak sırt üstü yatmanızı gerektiriyorsa, dinlenmeyi biraz daha rahat bulmanız en iyisi olacaktır.tekerlekli sandalyenin konumlandırılması.

Sizin için doğru tekerlekli sandalyeyi nasıl seçeceğiniz konusunda daha fazla tavsiye için Şirketimizin resmi web sitesini ziyaret edin: Sorular: Yeni Bir Tekerlekli Sandalye Seçerken Kendinize Sormanız Gerekenler.
Evinizi Uyarlayın
Tüm evlerde yerleşik tekerlekli sandalye erişimi yoktur, ancak yeni sandalyenizle yaşamanızı kolaylaştırmak için evinizde yapılabilecek birçok ayarlama vardır.

27 inçe kadar genişliğe sahip standart tekerlekli sandalyeler standart bir kapı aralığından geçebilmelidir, ancak seçtiğiniz sandalyeye bağlı olarak durum böyle olmayabilir.Bu nedenle evinizdeki kapı aralıklarını genişletmek, evinizin daha kolay hareket etmesini sağlamanın ilk adımı olabilir.

Ön kapınızdaki gözetleme deliğini alçaltmak, mutfağınızdaki dolapları ve tezgahları alçaltmak da evinizin ihtiyaçlarınız için daha erişilebilir olmasını sağlayacaktır.

Banyo, tekerlekli sandalye kullanıcısı için evin en tehlikeli odası olabilir; bu nedenle duş, banyo ve tuvaletin etrafına raylar yerleştirmek size küçük bir güvenlik ağı sağlayabilir.Ayrıca tuvaletinizin çevresinde sandalyeniz için yeterli alan olmasını sağlamak da büyük bir fark yaratacaktır.

Dikkate alınması gereken bir diğer şey dağınıklıktır.Dağınıklık, yalnızca evinizde hareket etmeyi zorlaştıracak engellere neden olur.

Evinizi uyarlamak bütçeniz dahilinde değilse ve asıl endişeniz küçük bir evde gezinmekse, sandalye seçiminize bunu da dahil etmeniz faydalı olabilir.Ultra hafif tekerlekli sandalyeler, kompakt ve katlanabilir olmaları nedeniyle ev yaşamı için en iyi seçenektir.
Sürekli Bir Egzersiz Rutini Oluşturun
resim2
Açık gibi görünse de egzersiz, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmenin en önemli bileşenlerinden biri olabilir ve bu, tekerlekli sandalye kullanıcıları için daha da hayati önem taşımaktadır.

Tekerlekli sandalye kullanıcılarının uzun süre oturarak vakit geçirmeleri nedeniyle kalp rahatsızlıkları ve şeker hastalığına yakalanma olasılıkları daha yüksektir.Düzenli aerobik egzersiz, kalp sağlığını korumanın yanı sıra obeziteyi önlemek için de gereklidir.

Manuel tekerlekli sandalyeyi manevra yapmak omuz ve göğüs kaslarında gerginliğe neden olabileceğinden kas gücünü artırmak da önemlidir.Bu kasları güçlü tutarak daha kolay hareket kabiliyeti elde edecek ve daha uzun süreli yaralanmaları önleyeceksiniz.Katıldığınız aktivitelerin sizin için uygun olduğundan emin olmak için her zaman doktorunuza danışmaya değer.

Rekabetçi ve takım sporları benzer düşüncelere sahip kişilerle tanışmanıza olanak sağlayacağından, egzersiz de harika bir sosyal araç olabilir.Düzenli egzersiz de zihinsel sağlığınız için harikalar yaratacaktır.
Doğru Desteği Bulun
Sağlam bir destek ağının uygulanması, tekerlekli sandalyedeki hayata başarılı bir şekilde uyum sağlamak için çok önemlidir.Bu, arkadaşlarınız ve ailenizin yanı sıra fizyoterapistler, hayır kurumları ve danışmanlar gibi profesyonellerden de oluşabilir.

Neyi başarabileceğinize dair pratik beklentiler belirleyin ve etrafınızdaki insanların size yapabileceğiniz her şeyi hatırlatmasına izin verin.Bunun duygusal durumunuzla mı, çalışma yeteneğinizle mi yoksa hobilere katılmaya devam etmeyle mi ilgili olduğu.

Tekerlekli sandalyedeki hayata alışmak zor olabilir, ancak olumlu bir destek temeli oluşturmak büyük fark yaratabilir.Bu, herhangi bir duygusal zorlukla tek başınıza karşılaşmayacağınız anlamına gelir.

Daha fazla bilgi, tavsiye ve destek için Ningbo baichen'i sosyal medyada takip edin.


Gönderim zamanı: Eylül-06-2022