Karbon fiber tekerlekli sandalyelerin avantajları

Tekerlekli sandalye, hareket kabiliyeti kısıtlı insanlara büyük yardım sağlayan çok harika bir icattır.Tekerlekli sandalye, orijinal özel ulaşım araçlarından daha pratik işlevler geliştirmiş ve hafiflik, insancıllaştırma ve zekanın gelişim yönüne doğru ilerlemiştir.Nasıl hafifletilir?Mutlaka dikkate alınması gerekirtekerlekli sandalyenin malzemesi.Hafif otomobiller için önemli bir malzeme olan karbon elyaf, tekerlekli sandalyeler için de uygundur.

csvfgd

Karbon fiber, ileri teknolojiye sahip bir havacılık malzemesi türüdür ve şu anda kompozit malzemeler arasında en güçlü olanıdır.Hafif olmasının yanı sıra yüksek mukavemeti, sürtünme direnci, hızlı ısı iletimi, korozyon direnci, iyi nem direnci ve su geçirmezlik performansı da ana özellikleridir.

Karbon fiber tekerlekli sandalyelerin sıradan tekerlekli sandalyelere göre avantajları

1. Hafif: Aynı boyut ve özelliklere sahip tekerlekli sandalyeler için karbon fiber malzeme, geleneksel metal malzemeye kıyasla ağırlığı %30 oranında azaltabilir.İster manuel tekerlekli sandalye ister elektrikli tekerlekli sandalye olsun, kullanıcının endişesini ve çabasını kurtarabilir.

2. Uzun servis ömrü: Tekerlekli sandalyeler genellikle tekerlekler, el jantları, koltuk koltukları, frenler, sırt dayanakları, minderler, lastik destekler, bacak destekleri, kol destekleri ve kolçaklardan oluşur.Bu bileşenlerden birinin arızalanması tekerlekli sandalyeyi etkileyebilir.Normal kullanım.Karbon fiberden yapılmış tekerlekli sandalye parçaları iyi yorulma direncine, güçlü darbe direncine ve çarpışmadan kaynaklanan küçük hasara sahiptir;aynı zamanda sürünme özelliği 0'a yakın olup, uzun süre ve yüksek frekansta kullanıldığından parçaların eskimesi, aşınması ve deformasyonu konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

3. Korozyon direnci: Bazı tekerlekli sandalye kullanıcıları idrarını tutamama ve ilaç dökülmesi gibi sorunlarla karşılaşabilir.Tekerlekli sandalyenin tüm parçalarının kirleticilerin erozyonuna karşı dayanıklı olması ve belirli bir asit ve alkali direncine sahip olması gerekir.csdfd

4. Korozyon ve oksidasyon direnci: Gelenekselmetal tekerlekli sandalyeleruzun süre kullanıldığında paslanır ancak karbon fiber tekerlekli sandalyelerde bu sorun yoktur.Ayrıca tekerlekli sandalyeler uzun süre ışığa ve oksidasyona maruz kalabilir ve metal malzemeler deformasyona ve oksidasyona daha yatkındır.Karbon fiber kompozit malzemeler bu konuda daha iyi performans gösteriyor.

keseler

5. İkincil yaralanmalardan kaçının: Tekerlekli sandalye kullanan hastaların amacı kendilerini korumak ve ikincil yaralanmalardan kaçınmaktır.Karbon fiber tekerlekli sandalyenin belirli bir şok emme etkisi vardır ve merdivenlerden ve basamaklardan yukarı ve aşağı giderken konfor ve güvenlik daha iyidir.

Karbon fiber tekerlekli sandalyelerin büyük performans avantajları vardır, ancak aynı zamanda bazı dezavantajları da vardır.Dezavantajı pahalı olmalarıdır.Üst düzey hastaneler karbon fiber tekerlekli sandalyeler kullanıyor, bu yüzden onları nadiren görüyoruz.


Gönderim zamanı: Ağu-30-2022