Elektrikli tekerlekli sandalyeler güvenli midir?Elektrikli Tekerlekli Sandalyede Güvenlik Tasarımı

Akülü tekerlekli sandalyelerin kullanıcıları yaşlılar ve hareket kabiliyeti sınırlı olan engellilerdir.Bu insanlar için asıl talep ulaşımdır ve güvenlik ilk faktördür.

Profesyonel bir elektrikli tekerlekli sandalye üreticisi olarak Baichen, nitelikli bir elektrikli tekerlekli sandalyenin güvenlik tasarımını yaygınlaştırmak için burada.

1.Anti-damping tekerleği

Düz ve pürüzsüz bir yolda sürüş yapan herhangi bir tekerlekli sandalye çok rahat yürüyebilir, ancak herhangi bir kişi içinakülü tekerlekli sandalye kullanıcısıDışarı çıktığı sürece kaçınılmaz olarak yokuş, çukur gibi yol manzaralarıyla karşılaşacaktır.Bazı durumlarda güvenliği sağlamak için anti-damping tekerlekleri bulunmalıdır.

csfb

Elektrikli tekerlekli sandalyelerin devrilme önleyici tekerlekleri genellikle arka tekerleklere monte edilir.Bu tasarım, yokuş yukarı giderken dengesiz ağırlık merkezi nedeniyle devrilme tehlikesini etkili bir şekilde önleyebilir.

2.Anti-patinaj lastikleri

Yağmurlu günler gibi kaygan yollarla karşılaştığınızda veya dik yokuşlardan inip çıkarken güvenli bir tekerlekli sandalye kolaylıkla durabilir, bu da lastiklerin kaymayı önleme performansıyla ilgilidir.

cdsbg

Lastiğin kavrama performansı ne kadar güçlü olursa, frenleme o kadar yumuşak olur ve arabayı frenlememek ve yerde kaymak kolay değildir.Genel olarak dış mekan tekerlekli sandalyelerinin arka tekerlekleri daha geniş ve daha fazla sırt desenine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

3. Viraj alırken farklı tasarım

Elektrikli tekerlekli sandalyeler genellikle arkadan çekişlidir ve iyi elektrikli tekerlekli sandalyeler çift motor kullanır.çift ​​motorlu akülü tekerlekli sandalye) Bu sadece daha fazla güç için değil aynı zamanda güvenlik nedeniyle de geçerlidir.

Dönerken sol ve sağ motorların hızları farklıdır ve lastik kaymasını önlemek için hız dönüş yönüne göre ayarlanır (aslında bu tasarım arabalarda da kullanılır ancak uygulama prensibi farklıdır), yani Teorik olarak elektrikli tekerlekli sandalye dönerken asla devrilmeyecektir.

Elektrikli tekerlekli sandalye kullanırken, önce güvenlik, önce güvenlik!


Gönderim zamanı: Ağu-11-2022