Tekerlekli Sandalyeyle Erişilebilir Araç Seçimi

İlkinizi seçmektekerlekli sandalye erişimine uygunaraç (EA8000) göz korkutucu bir süreç gibi görünebilir.Konfor ve rahatlığın uzman dönüşümlerle dengelenmesinden, uyumlu aile yaşamına kadar dikkate alınması gereken çok şey var.

Ne kadar alana ihtiyacınız var?

Yaşadığınız yaşam tarzını ve bunun aracınızda ihtiyaç duyduğunuz alanı etkileyip etkilemeyeceğini düşünün.

wps_doc_3

Örneğin, çocuklarınız ve muhtemelen ziyarete gelen arkadaşları için yeterli oturma alanına sahip bir aile arabasına mı ihtiyacınız var?Bagajlarınızı düzenli olarak taşıyacak mısınız?Zamanınızın çoğunu yurtdışında geçiren ve evdeyken yalnızca ara sıra araç kullanan hevesli bir gezgin misiniz?

Bu sorular bir araç seçerken ilk dikkate almanız gereken sorular olmalı ve herhangi bir uyarlama yapılmadan önce ihtiyaç duyacağınız boyutu ve modeli belirlemenize yardımcı olacaktır.

Küçük bir garajınız, araba yolunuz varsa veya evinizin dışındaki kaldırıma park etmeniz gerekiyorsa, rampanız/asansörünüz için bol miktarda alan bulunan bu alanlara arabanızın rahatça sığıp sığmayacağını da düşünmeniz gerekir.

Arabanızı başkaları mı kullanacak?

Hareketlilik seviyenize bağlı olarak, aracınızın tek sürücüsü olmamanız yaptığınız seçimleri etkileyebilir.Örneğin eşiniz de araba kullanıyorsa, o zaman yanınızdan arabanızı sürmenize olanak sağlayacak bir araca sahip olmaktekerlekli sandalye olabiliryaşam tarzınız için en iyi seçenek olmayabilir.

wps_doc_4

Ayrıca uyarlanan özelliklerin tümünü ikinizin de güvenli bir şekilde kullanıp kullanamayacağınızı da düşünmelisiniz.

Bütçeniz nedir?

Her engellilik farklıdır; bu, EA8000'inizdeki uyarlamaların özel ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlanacağı anlamına gelir.Ne yazık ki, EA8000'lerin uyarlamaları ne kadar uzman olduğundan pahalı olmaları muhtemeldir.

Sizinle ilgili dikkate alınması gereken pek çok şey varelektrikli tekerlekli sandalye bütçesi.

Örneğin:

Aracınızın sigorta bedeli ne kadar?

Aracın yakıt tüketimi ne kadar?

Uyarlanmış ek özelliklere ihtiyacınız olması muhtemel mi?

Finansman almaya uygun musunuz?

baichen, tekerlekli sandalye kullanıcılarının bağımsızlığını desteklemek amacıyla, kiralamanın ortasında bir gereklilik haline gelen ek uyarlamalara yönelik ön ödemeler ve fonlar da dahil olmak üzere, tekerlekli sandalyeyle erişilebilen araçlar için hibeler sağlıyor. Araç ne kadar konforlu?

Her araçta olduğu gibi tekerlekli sandalyelerde de dikkate almanız gereken en büyük şeylerden biri, içinde ne kadar güvende ve rahat hissettiğinizdir.

wps_doc_5

Hakkında düşün:

Yardım almadan araca girip çıkabilmeniz.Seçenekler arasında aracın arkasına bir rampa veya asansör kurulması yer alır.Asansörler muhtemelen rampalardan daha pahalı olsa da, özellikle manuel tekerlekli sandalye kullananlar için kullanımı çok daha kolaydır.

Kontroller zorlanmaya neden olmadan makul erişim mesafesinde mi?

Otomatik şanzıman olmadan güvenli bir şekilde araç kullanabilir misiniz?

Ellerinizde sınırlı hareket kabiliyetiniz varsa direksiyonu, vites kolunu ve diğer kontrolleri kullanmak sizin için kolay mı ve bunların ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde daha fazla uyarlanması gerekecek mi?

Sert/dengesiz süspansiyon nedeniyle muhtemelen daha da kötüleşecek kemik veya kas zayıflığınız olup olmadığı.

Gösterge tablosunu daha rahat görebilmeniz için koltuğunuzun kaldırılmasına ihtiyacınız varsa.

Aracınızı sürerken tekerlekli sandalyenizi güvenli bir şekilde sabitleyebiliyor musunuz?Bu, ister sandalyenizde sürüyor olun, ister arkada saklıyor olun, geçerlidir.

Yeni aracınızda sizi daha güvenli ve mutlu kılacak tavsiyeler ve diğer uyarlamaları sunabileceklerinden, özel ihtiyaçlarınız konusunda otomobil üreticinize karşı açık ve dürüst olun.

İhtiyacınız olan başka özellikler var mı?

Hareketlilik seviyenize uyum sağlamak için yapılan uyarlamaların yanı sıra, arabanızda başka hangi özelliklerin bulunmasının yararlı olacağına karar vermeniz gerekecektir.


Gönderim zamanı: 12 Ekim 2022