Elektrikli tekerlekli sandalye serisinin kontrol ünitesinin sökülmesi

Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların yaşam süresi giderek uzuyor ve tüm dünyada giderek daha fazla yaşlı insan var.Elektrikli tekerlekli sandalyelerin ve elektrikli scooterların ortaya çıkması büyük ölçüde bu sorunun çözülebileceğini gösteriyor.Her ne kadar elektrikli tekerlekli sandalyeler ve elektrikli scooterlar Yavaş yavaş popülerlik kazansalar da halk tarafından hala yeterince anlaşılmıyorlar.

Bundan yola çıkarak önümüzdeki birkaç sayıda elektrikli tekerlekli sandalyeyi örnek alarak elektrikli tekerlekli sandalyenin temel bileşenlerini söküp detaylı bir şekilde anlatacağız, böylece herkes elektrikli tekerlekli sandalye ve scooter satın alırken ne yapması gerektiğini bilsin.

İlk sayımızda elektrikli tekerlekli sandalyenin esası olan kontrolcüden bahsedelim.

Genel olarak konuşursak, elektrikli tekerlekli sandalye kontrolörleri aşağıdaki işlevlere sahiptir:

(1) Motor yönü hız kontrolü

(2) Alarm zili kontrolü

(3) Motor solenoid valf kontrolü

(4) Pil gücü ekranı ve şarj göstergesi

(5) Arıza tespit alarmı

(6) USB'den şarj etme

Kontrolörün fiziksel çalışma prensibi oldukça karmaşıktır ve tüketici olarak çok fazla şey bilmenize gerek yoktur.

Basit bir ifadeyle kontrolör, çalışma kontrolörü ve motor kontrolörü olmak üzere iki modülden oluşur.Kontrolör, tekerlekli sandalyenin farklı yollarda serbestçe kontrol edilebilmesini sağlamak için programlama aracılığıyla çalışma mantığını kontrol eden ve motorun hızını kontrol eden yerleşik bir mikro denetleyiciye sahiptir.

Elektrikli tekerlekli sandalye kumandalarının uluslararası markaları ve yerli markaları bulunmaktadır.Ekonomik durumu benzer olan aileler için daha rahat ve güvenli kullanım açısından uluslararası markaların kontrolörleri daha iyi olacaktır.

1. Çin'in Suzhou şehrinde Dynamic Controls'ün yeni kurulan yüzde yüz iştiraki, ağırlıklı olarak yaşlı scooterlar için elektrikli tekerlekli sandalyeler ve kontrolörler üretiyor.Şu anda sektördeki dünyanın en büyük tedarikçisidir.Ar-Ge üssü Yeni Zelanda'da bulunmaktadır ve üretim tesisi yurt içi gümrüklü bölgede bulunmaktadır.(Hepsi tıbbi ISO13485 sertifikasını geçmiştir), Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Tayvan ve Avustralya ile diğer ülke ve bölgelerdeki şubeler ve satış merkezleri ile kontrolör, motorun düz çalışma ve dönüş hızını bir bilgisayar aracılığıyla ayarlayabilir veya özel bir programcı.

 resim1

2.PG Sürücü Teknolojisi birtekerlekli sandalye üreticisive scooter kontrolörleri.Buna ek olarak, PG DrivesTechnology artık büyük ölçekli endüstriyel elektrikli araç kontrolörlerinin tanınmış bir tedarikçisidir ve ürünleri, zemin temizleme makineleri, malzeme taşıma araçları, golf arabaları, elektrikli tekerlekli sandalyeler ve elektrikli scooterlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

PG Drives Technology, Birleşik Krallık'ta modern bir tasarım ve üretim üssüne, ABD'de tam işleyen bir satış ve servis organizasyonuna ve Tayvan ve Hong Kong'da satış ve teknik destek ofislerine sahiptir.Avustralya'da da yetkili servis teşkilatı bulunmakta olup, dünyanın birçok ülkesinde satış ve servis ortakları bulunmaktadır.Kontrolör, bir bilgisayar veya özel bir programlayıcı aracılığıyla motorun düzlüğünü ve dönüş hızını ayarlayabilir.

Dynamic ve PG şu anda sektörde en çok kullanılan iki ithal kontrol cihazıdır.Kullanım etkisi pazar ve müşteriler tarafından test edilmiştir ve teknoloji oldukça olgundur.

Herkes uluslararası markaları seçmeye çalışıyorelektrikli tekerlekli sandalye satın almave scooterlar.Şu anda evsel kontrolörler işlerlik ve güvenlik açısından nispeten zayıftır.

 

resim2

 


Gönderim zamanı: Ağu-24-2022