Elektrikli tekerlekli sandalyenin motoru nasıl seçilir

Elektrikli tekerlekli sandalyenin güç kaynağı olan motor, elektrikli tekerlekli sandalyenin iyi veya kötü olduğuna karar vermede önemli bir kriterdir.Bugün size bir işletme için nasıl motor seçeceğinizi anlatacağız.elektrikli tekerlekli sandalye.

wps_doc_0

Elektrikli tekerlekli sandalye motorları fırçalı ve fırçasız motorlara ayrılmıştır; dolayısıyla fırçalı motorlara mı yoksa fırçasız motorlara mı sahip olmak daha iyidir?

Birçok kişi tekerlekli sandalyelerde fırçalı ve fırçasız olmak üzere iki tip motor olduğunu biliyor.Basitçe söylemek gerekirse, fırçalı daha ucuz ve fırçasız daha pahalıdır, peki bu iki motor türü arasındaki fark nedir?

Öncelikle teknik açıdan fırçalı motorlar fırçasız motorlara göre daha olgundur ve bu nedenle maliyeti çok daha düşüktür.

Fırça motorları yapı olarak basit ve üretimi kolaydır ve icat edildikleri günden bu yana yaygın olarak kullanılmaktadır ve teknoloji yüz yıldan fazla bir süredir yenilenmektedir.Öte yandan fırçasız motorlar on dokuzuncu yüzyılda icat edildi, ancak geçmişteki teknoloji düzeyi bunların pratik uygulanmasındaki eksikliklerin üstesinden gelmek için yeterli değildi ve ancak son yıllarda yavaş yavaş ticari kullanıma sunuldular. .

wps_doc_1

Fırçasız motorların pahalı olmasının bir nedeni vardır; en büyük avantajı sessiz olmalarıdır.Fırça motorları çalışma sırasında karbon fırçaların bobin yüzeyine sürtünmesinden dolayı kaçınılmaz olarak ses çıkarır.Öte yandan fırçasız motorlar daha az fırçaya sahiptir ve neredeyse hiç aşınma ve yıpranma olmadığından daha az gürültülüdür ve sorunsuz çalışırlar.

Çalışma prensibindeki farklılık nedeniyle, fırçasız motorlar çalışma sırasında çok kararlı bir güç çıkışına sahiptir, hız neredeyse hiç değişmez ve güç tüketimi fırçalara göre çok daha düşüktür.

Bakım maliyetleri açısından fırçasız bir motor teorik olarak onbinlerce saatlik kullanım ömrüne sahip, bakım gerektirmeyen bir motordur.Fırçalı motorların fırçaları aşınır ve genellikle birkaç bin ila 10.000 saat sonra değiştirilmesi gerekir.

Ancak karbon fırçaların değiştirilmesi yalnızca birkaç dolara mal oluyor. fırçasız motorlararızalandıklarında temel olarak onarılamaz hale gelirler, dolayısıyla gerçek bakım maliyeti fırçalı motorlar için hala daha ucuzdur.


Gönderim zamanı: 25 Ekim 2022