Elektrikli tekerlekli sandalyemizi kışın nasıl koruruz?

Kasım ayına girmek aynı zamanda 2022 kışının da yavaş yavaş başlayacağı anlamına geliyor.

Soğuk hava, elektrikli tekerlekli sandalyelerin yolculuğunu kısaltabilir ve eğer onların uzun bir yolculuk yapmasını istiyorsanız, olağan bakımların yapılması vazgeçilmezdir.

Sıcaklık çok düşük olduğunda akü voltajı etkilenerek akünün gücünün azalmasına ve elektrikli tekerlekli sandalye aküsünde depolanan gücün azalmasına neden olur.Kışın tam şarjlı bir yolculuk, yaz aylarına göre yaklaşık 5 km daha kısa olacaktır.
vxx (1)

Pili sık sık şarj etmek için

Elektrikli tekerlekli sandalyenin aküsünü şarj etmek için aküyü yarıya kadar şarj etmek daha iyidir.Pili uzun süre "tam" durumda tutun ve kullanımdan sonra aynı gün şarj edin.Birkaç gün boşta bırakıldıktan sonra şarj edilirse direk plakasının sülfatlanması ve kapasitesinin düşmesi kolaylaşır.Şarj işlemi tamamlandıktan sonra, gücü hemen kesmemek ve "tam şarj" sağlamak için 1-2 saat şarj etmeye devam etmek en iyisidir.

Periyodik derin deşarj

Elektrikli tekerlekli sandalye kullanan pek çok kişi şarj edebildiği kadarını kullanmayı tercih ediyor.Kışın, her iki ayda bir derin deşarj yapmanız, yani düşük voltaj göstergesi yanıp sönene ve güç bitene kadar uzun bir sürüş yapmanız ve ardından pil kapasitesini geri yüklemek için şarj etmeniz önerilir.Daha sonra pilin mevcut kapasite seviyesinin bakıma ihtiyacı olup olmadığını görebileceksiniz.
vxx (2)

Güç kaybı durumunda saklamayın

Eğer kullanmayı planlamıyorsanızakülü tekerlekli sandalyekışın ise tamamen şarj olduktan sonra saklayın.Bunun nedeni, pilin güç kaybıyla saklanmasının servis ömrünü ciddi şekilde etkileyebilmesi ve ne kadar uzun süre boşta bırakılırsa pilin göreceği hasarın o kadar ciddi olmasıdır.Pilin uzun süre saklanması gerektiğinde, ayda bir kez tam olarak şarj edilmesi ve yenilenmesi gerekir.

Elektrikli tekerlekli sandalyeyi dışarıya koymayın

Düşük sıcaklıktaki ortamda akü kolayca zarar görebileceğinden, akünün donmasını önlemek için, elektrikli tekerlekli sandalye aküsü kullanılmadığı zaman daha yüksek sıcaklıktaki bir eve yerleştirilebilir, doğrudan dış mekana yerleştirmeyin.
vxx (3)

 Elektrikli tekerlekli sandalyelerneme dikkat etmek gerekiyor

Elektrikli tekerlekli sandalye yağmur ve karla karşılaştığında, zamanında temizleyin ve şarj etmeden önce kurulayın;kışın daha fazla yağmur ve kar yağıyorsa akünün ve motorun ıslanmasını önlemek için derin sulara ve derin karlara binmeyin.


Gönderim zamanı: Kasım-09-2022