Popüler Bilim I Elektrikli tekerlekli sandalye kategorisi, kompozisyonu

Yaşlanan toplumun yoğunlaşmasıyla birlikte engelsiz seyahat yardımcıları yavaş yavaş birçok yaşlı insanın hayatına girmiş veelektrikli tekerlekli sandalyeleraynı zamanda karayollarında çok yaygın olan yeni bir ulaşım türü haline geldi.

Pek çok elektrikli tekerlekli sandalye türü vardır ve fiyatları 1.000 yuan'dan 10.000 yuan'a kadar değişmektedir.Şu anda piyasada farklı konfigürasyon, malzeme ve kaliteye sahip 100'den fazla marka çeşidi bulunmaktadır.

Sizin için doğru elektrikli tekerlekli sandalyeyi nasıl seçersiniz, elektrikli tekerlekli sandalye satın alırken dolambaçlı yollardan nasıl kaçınırsınız ve “çukur”a düşmezsiniz?

Öncelikle elektrikli tekerlekli sandalyeler hakkında bilgi edinin.

resim1

01 Elektrikli Tekerlekli Sandalye Kategorisi

Kategori 1: Kapalı Alanda Elektrikli Tekerlekli Sandalye

Hızın 4,5 km/saat olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.Genel olarak bu tipin boyutlarının küçük olması ve motor gücünün düşük olması bu tipin pil ömrünün çok fazla olmayacağını da belirliyor.Kullanıcı çoğunlukla günlük yaşamının bir kısmını bağımsız olarak iç mekanda tamamlar.Ürün modeli adında büyük harf N ile temsil edilir.

İkinci kategori: Dış mekan elektrikli tekerlekli sandalye

Hızın 6 km/saat olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.Bu tipin genel hacmi nispeten büyük, gövde yapısı birinci tipe göre daha kalın, pil kapasitesi de daha büyük ve pil ömrü daha uzun.Ürün modeli adında büyük harf W ile temsil edilir.

Üçüncü kategori:yol tipi elektrikli tekerlekli sandalye

Hız çok yüksek ve maksimum hızın 15 km/saat'i geçmemesi gerekiyor.Motor genellikle yüksek güç kullanır ve lastikler de kalınlaştırılır ve büyütülür.Genellikle bu tür araçlar, yolda sürüş güvenliğini sağlamak için dış aydınlatma ve direksiyon göstergeleri ile donatılmıştır.Ürün modelinin adında Çin Pinyininde büyük L harfi ile temsil edilmektedir.

31 Aralık 2012'de Çin, elektrikli tekerlekli sandalyelere ilişkin GB/T12996-2012 ulusal standardını yayınladı.İç mekan, dış mekan ve yol tipi elektrikli tekerlekli sandalyeler için model terminolojisi, yüzey gereksinimleri, montaj gereksinimleri, boyutlar ve performans gereksinimleri, dayanıklılık gereksinimleri, alev geciktiricilik, iklim, güç ve kontrol sistemi gereksinimleri ve ilgili test yöntemleri ve muayene kuralları, dokümantasyon ve bilgi yayımı, Tekerlekli sandalyeler için işaretleme ve paketleme gerekliliklerinin tümü açıklanmış ve zorunludur.

Çoğu tüketici, tıbbi bir cihaz ürünü olan elektrikli tekerlekli sandalye hakkında pek bir şey bilmiyor ve sipariş verene kadar sadece e-ticaret platformunun görünümüne veya satış hacmine bakarak kalitesini yargılıyor.Ancak birçok kullanıcı, malları aldıktan sonra pek çok tatmin edici olmayan yer bulacaktır.

Çoğu kişi ilk elektrikli tekerlekli sandalyesini alırken genellikle sadece taşınabilirlik açısından başlar ve hafifliği, katlanabilirliği, bagajda saklanabilmesini vb. göz önünde bulundurur ve sorunu günlük ihtiyaçlar perspektifinden ele almaz. kullanıcıların.resim2

Elektrikli tekerlekli sandalyenin konforu, gücü, pil ömrü ve ayrıca tüm araç sisteminin stabilitesi ve kontrol edilebilirliği çoğu zaman birkaç ay sonra, bir süre kullanımdan sonra aileye geri bildirim alacaktır.

Birçok kullanıcı ikinci kez elektrikli tekerlekli sandalye almayı da düşünecektir.İlk deneyimden sonra ihtiyaçlarını daha iyi anlayıp kendilerine daha uygun akülü tekerlekli sandalyeyi bulabilirler.İkinci alımların çoğu dış mekan modelleridir.yol tipi ile.

02 Elektrikli tekerlekli sandalyenin yapısı

Elektrikli tekerlekli sandalye esas olarak şu parçalardan oluşur: ana çerçeve, kumanda, motor, akü ve koltuk arkalığı gibi diğer aksesuarlar.

Şimdi aksesuarların her bir parçasına bir göz atalım~

1. Ana çerçeve

Ana çerçeve, elektrikli tekerlekli sandalyenin yapısal tasarımını, dış genişliğini, koltuk genişliğini, dış yüksekliğini, sırtlık yüksekliğini ve işlevini belirler.

Malzeme çelik boruya, alüminyum alaşımına, havacılık titanyum alaşımına ayrılabilir ve bazı üst düzey modeller karbon fiber malzemeyi kullanmaya başlar.Piyasadaki yaygın malzemelerin çoğu çelik borular ve alüminyum alaşımlarıdır.

Çelik boru malzemesinin maliyeti nispeten düşüktür ve yük taşıma kapasitesi kötü değildir.Dezavantajı ise hacimli olması, su ve nemli ortamlarda kolay paslanması ve korozyona uğraması ve kullanım ömrünün kısa olmasıdır.

Çoğu yaygın kullanılan elektrikli tekerlekli sandalye, çelik borulardan daha hafif olan ve daha güçlü korozyon direncine sahip olan alüminyum alaşımları kullanır.

Havacılık titanyum alaşımının malzeme mukavemeti, hafifliği ve korozyon direnci ilk ikisinden daha iyidir.Ancak malzeme maliyeti nedeniyle şu anda ağırlıklı olarak üst düzey ve portatif elektrikli tekerlekli sandalyelerde kullanılıyor ve fiyatı da daha pahalı.

Ana çerçevenin malzemesine ek olarak, araç gövdesinin diğer bileşenlerinin ayrıntıları ve kaynak işlemi de dikkate alınmalıdır; örneğin: tüm aksesuar malzemeleri, malzeme kalınlığı, detayların kaba olup olmadığı, kaynak noktalarının simetrik olup olmadığı. ve kaynak noktaları ne kadar yoğun düzenlenirse o kadar iyidir.Balık puluna benzer diziliş kuralları en iyisidir, endüstride balık pulu kaynağı olarak da adlandırılır ve bu işlem en güçlüsüdür.Kaynak kısmı düzgün değilse veya kaynak sızıntısı varsa, zaman geçtikçe bu durum yavaş yavaş bir güvenlik tehlikesi ortaya çıkacaktır.

Kaynak işlemi, bir ürünün büyük bir fabrika tarafından üretilip üretilmediğini, ciddi ve sorumluluk sahibi olup olmadığını, kaliteli ve niceliksel ürün üretip üretmediğini gözlemlemek için önemli bir bağlantıdır.resim3

2. Denetleyici

Kontrolör, tıpkı bir arabanın direksiyonu gibi, elektrikli tekerlekli sandalyenin temel parçasıdır; kalitesi, elektrikli tekerlekli sandalyenin kontrol edilebilirliğini ve hizmet ömrünü doğrudan belirler.Denetleyici genel olarak ikiye ayrılır: üst denetleyici ve alt denetleyici.

İthal marka kontrolörlerin çoğu üst ve alt kontrolörlerden oluşmakta olup, yerli markaların birçoğunda ise sadece üst kontrolör bulunmaktadır.En yaygın kullanılan ithal kontrolör markaları Dinamik Kontroller ve PG Sürücü Teknolojisidir.İthal ürünlerin kalitesi yerli ürünlere göre daha iyi olup maliyeti ve fiyatı da daha yüksektir.Genellikle orta ve üst düzey elektrikli tekerlekli sandalyelerle donatılmıştır.

Kontrolörün kalitesini basitçe kontrol etmek için aşağıdaki iki işlemi deneyebilirsiniz:

1) Güç anahtarını açın, denetleyiciye basın ve çalıştırmanın düzgün olup olmadığını hissedin;kumandayı bırakın ve ani durmanın hemen ardından kabinin durup durmadığını hissedin.

2) Dönen arabayı yerinde kontrol edin veolup olmadığını hissetmekdireksiyon yumuşak ve esnektir.

3. Motorlu

Bu, sürücünün temel bileşenidir.Güç aktarma yöntemine göre, esas olarak fırça motoruna (sonsuz dişli motor da denir) ve fırçasız motora (göbek motoru da denir) ayrılır ve ayrıca bir paletli motor da vardır (ilk yıllarda traktöre benzer şekilde tahrik edilir) bir kemerle).

Fırçalı motorun (türbin sonsuz motoru) avantajları, torkun büyük, torkun büyük ve itici kuvvetin güçlü olmasıdır.Bazı küçük yokuşlardan yukarı çıkmak kolaydır ve başlama ve durma nispeten stabildir.Dezavantajı ise pilin dönüşüm oranının düşük olması, yani nispeten pahalı olması, dolayısıyla bu motoru kullanan tekerlekli sandalye genellikle büyük kapasiteli bir pille donatılıyor.Bu motoru kullanan tüm aracın ağırlığı yaklaşık 50-200 catties civarındadır.

Fırçasız motorun (tekerlek göbeği motoru) avantajları güç tasarrufu ve yüksek elektrik dönüşüm oranıdır.Bu motorla donatılmış akünün çok büyük olmasına gerek yoktur, bu da aracın ağırlığını azaltabilir.Bu motoru kullanan araçların çoğu yaklaşık 50 pound ağırlığındadır.

Paletli motorun güç aktarımı çok uzun, nispeten pahalı, gücü zayıf ve maliyeti düşük.Şu anda sadece birkaç üretici bu motoru kullanıyor.

4. Pil

Kurşun-asit pillerin ve lityum pillerin olduğu iyi bilinmektedir.İster kurşun asitli akü ister lityum akü olsun, bakım ve onarımına dikkat edilmelidir.Elektrikli tekerlekli sandalye uzun süre kullanılmadığında düzenli olarak şarj edilmeli ve bakımı yapılmalıdır.Genellikle pilin en az 14 günde bir şarj edilmesi önerilir, çünkü kullanılmasa bile pil yavaş yavaş güç tüketecektir.

İki pili karşılaştırırken çoğu kişi kurşun-asit pillerin lityum pillerden daha düşük olduğu konusunda hemfikirdir.Lityum pillerin nesi bu kadar iyi?Birincisi daha hafif, ikincisi ise daha uzun ömürlüdür.Hafif elektrikli tekerlekli sandalyelerin standart konfigürasyonunun çoğu lityum pillerdir ve fiyatı da daha yüksektir.

Elektrikli tekerlekli sandalyenin voltajı genellikle 24v olup, akünün kapasite birimi AH'dir.Aynı kapasitede lityum pil, kurşun asitli pilden daha iyidir.Bununla birlikte, çoğu yerli lityum pil 10AH civarındadır ve bazı 6AH piller havacılık biniş standardını karşılarken çoğu kurşun-asit pil 20AH'den başlar ve 35AH, 55AH, 100AH ​​vb. vardır, yani pil ömrü açısından kurşun -asit piller Lityum pillerden daha güçlüdür.

20AH kurşun-asit akü yaklaşık 20 kilometre, 35AH kurşun-asit akü yaklaşık 30 kilometre ve 50AH kurşun-asit akü yaklaşık 40 kilometre dayanıyor.

Lityum piller şu anda çoğunlukla taşınabilir elektrikli tekerlekli sandalyelerde kullanılmaktadır ve pil ömrü açısından kurşun-asit pillere göre nispeten daha düşüktür.Daha sonraki aşamalarda akü değiştirmenin maliyeti de kurşun-asit akülerden daha yüksektir.

5. Fren sistemi elektromanyetik frenleme ve direnç frenlemesine ayrılmıştır.

Frenlerin kalitesini yargılamak için, kontrol cihazının serbest bırakılmasını yokuşta test ederek kaydırıp kaymayacağını görebilir ve fren tamponu mesafesinin uzunluğunu hissedebiliriz.Kısa fren mesafesi nispeten daha hassas ve daha güvenlidir.

Elektromanyetik fren, pil bittiğinde de manyetik freni kullanabilir, bu da nispeten daha güvenlidir.

6. Tekerlekli sandalye koltuğu sırt minderi

Şu anda çoğu üretici nefes alabilen çift katmanlı sırt pedleri ile donatılmıştır.

kumaşın düzlüğü, kumaşın gerginliği, tel detayları, işçiliğin inceliği vb. Yakından bakarsanız boşluğu bulacaksınız.


Gönderim zamanı: 20 Eylül 2022