Elektrikli tekerlekli sandalye kullanımına ilişkin önlemler

İster akülü tekerlekli sandalye kullanmayı düşünen biri olun, ister birkaç yıldır akülü tekerlekli sandalye kullanıyor olun, akülü tekerlekli sandalye kullanmanın içerdiği güvenlik tehlikeleri konusunda biraz farkındalığa sahip olmanız önemlidir.Tüm kullanıcıların riskten uzak kalmasına yardımcı olmak amacıyla, akülü tekerlekli sandalyenizi daha iyi kullanmanın bir yolu olarak birkaç temel akülü tekerlekli sandalye güvenlik önerisini ayrıntılarıyla açıklamaya zaman ayırdık.elektrikli hareketlilik scooterları ve tekerlekli sandalyeler.

Mobil hareketlilik scooterlarını veya elektrikli tekerlekli sandalye cihazlarını çalıştırırken her zaman ortamlarınıza aşina olmanız gerekir.Bu, kraterler, hareketler ve estetik gibi engellerin yanı sıra nemli zemin kaplaması veya sıçrayan sıvılar gibi diğer olası riskleri de gösterir.

haber programı (1)

Eğimli alanlarda kullanım bakımı

Katlanabilir elektrikli tekerlekli sandalye veya katlanır hareket kabiliyeti cihazlarıyla yokuş yukarı veya aşağı inmeniz gerekiyorsa dikkatli olun ve yavaş yavaş ilerleyin.Patlamamanızı sağlamak için elektrikli tekerlekli sandalye sandalyesinin azaltılmış donanımda kalmasını sağlayın.Mümkünse, hafif katlanabilir mobilite cihazınızla ilgili olarak size yardımcı olacak bir başkasını yakınınızda bulundurun.

Gruplardan uzak durun

Kalabalık yerler hafif ağırlık için güvensiz olabilirelektrikli tekerlekli sandalyebireyler.Dinlemeyen biri tarafından devrilme veya yüz yüze gelme tehlikesi vardır.Mümkün olduğunda, hafif katlanır mobilite cihazları gibi daha küçük boyutlu mobilite cihazlarını çalıştırırken kalabalık yerleri veya çok fazla yaya web trafiğinin olduğu yerleri önleyin.

Ağırlık sınırlamasının ötesine geçmeyin

Elektrikli tekerlekli sandalyelerin ve mobilite scooterlarının çoğunluğunun aşılmaması gereken bir ağırlık sınırlaması vardır.Ağırlık sınırlamasının ötesine geçmek, hafif elektrikli tekerlekli sandalyenin devrilmesine veya çalışmayı bırakmasına neden olabilir.Ağırlık sınırlamasının ötesine geçen birini teslim etmek istiyorsanız daha büyük bir mobilite cihazı veya mobil mekanize mobilite scooterı kullanmayı düşünün.

Etkin bir şekilde çalışmıyorsa sandalyeyi kullanmayın.

Elektrikli tekerlekli sandalyeniz düzgün çalışmıyorsa, sertifikalı bir profesyonel tarafından bakımı yapılana kadar onu kullanmayın.Arızalı veya hasarlı bir mobilite cihazının kullanılması sizi yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir.

Kullanılmadığı zamanlarda çocukları sandalyeden uzak tutun.

Kullanılmadığı zamanlarda çocukların elektrikli tekerlekli sandalye ile oynamasına asla izin verilmemelidir.Yer değiştiren bileşenler nedeniyle yaralanabilirler veya istemeden sandalyeyi tetikleyerek kendilerine veya yakındaki bir kişiye zarar verebilirler.

haber programı (2)

Kendinizi farkedilir hale getirin

Eğer akşamları mutlaka akülü tekerlekli sandalyenizi kullanacaksanız, hem sizin hem de başkalarının sizi görebilmesi için doğru ışıklara sahip olduğunuzdan emin olun.Bu, iyi çalışır durumda kalan ön farların ve arka lambaların yanı sıra sandalyenin üzerindeki reflektörlerin bulunmasını içerir.

Elektrikli tekerlekli sandalyenizin gün boyu akşamları doğru şekilde aydınlatılmasını sağlamanın yanı sıra, daha fazla dikkat çekmenizi sağlayacak yoğun giysiler giyin.Sandalyeyi çok fazla yaya trafiğinin olduğu yerlerde kullanacaksanız, bu özellikle önemlidir.

Ellerinizi ve ayaklarınızı her zaman sandalyenin içinde tutun

Bu bariz bir güvenlik önerisi gibi görünse de genellikle göz ardı edilir.Hareket eden parçalara takılmayı önlemek için ellerinizi ve ayaklarınızı her zaman sandalyenin içinde tutun.

Üreticinin tüm yönergelerine uyun

Bu güvenlik ve emniyet kurallarına uyarak, yaşlı ve engelli kişiler için elektrikli tekerlekli sandalye veya katlanır hareketlilik scooterı kullanırken kendinizin ve başkalarının güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.Ortamınızı sürekli olarak anlayın ve olası tehditlerden uzak durmak için gerekli olduğunda önleyici tedbirler almayı unutmayın.Elektrikli mobilite cihazınızın işleyişiyle ilgili daha önce herhangi bir endişeniz varsa, daha fazla ayrıntı için üreticinin talimatlarına başvurun.

Elektrikli tekerlekli sandalyeyi kullanırken, belirli güvenli prosedürler sağlamak için sürekli olarak üreticinin talimatlarına uyun.Bu, sahibinin kılavuzunun ve ayrıca sandalyeyi içeren diğer belgelerin kontrol edilmesini içerir.


Gönderim zamanı: Mar-02-2023