Tekerlekli sandalye kullanıcıları için en erişilebilir giysiler

Yeni bir tekerlekli sandalye kullanıcısı olarak karşılaşabileceğiniz zorluklara uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz, özellikle de haber beklenmedik bir yaralanma veya hastalığın ardından geldiyse.Kendinize, sabahları giyinmek gibi küçük şeyleri bile eskisi kadar kolay yerine getiremeyen, günlük görevleri yerine getiremeyen yeni bir beden verilmiş gibi hissedebilirsiniz.

Pek çok tekerlekli sandalye kullanıcısı, kıyafetleri konusunda yardıma ihtiyaç duymadıklarını düşünüyor ancak siz veya bakıcınız ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsa, o zaman size bağımsızlığınızı ve özerkliğinizi geri verecek çok sayıda erişilebilir giyim seçeneği var.Ningbobaichen Mobility'de, uzağa bakmanıza gerek kalmadan size ihtiyacınız olan seçenekleri sunmak için tekerlekli sandalye kullanıcıları için en erişilebilir kıyafetlerden bazılarının bir listesini oluşturduk.

Uyarlanabilir giysiler

Beli lastikli pantolon

Beli lastikli pantolonlar, uyum sağlayan kıyafetlerin en belirgin ama bulunması kolay parçalarından biridir.Giyilmesi zahmetli değil, bel ölçünüze göre ayarlayabilirsiniz ve cadde mağazalarında satılmaktadır.

Birçok marka halihazırda eşofman, şık pantolon ve şort gibi beli lastikli pantolonların satışını yapıyor.Bunlar harika seçenekler olabilirtekerlekli sandalye kullanıcılarıRahatlıkları ve değişen vücut şekillerine uyum sağlama yetenekleri nedeniyle, ancak bazı durumlarda sırtları yüksek olmadığından rahatsız olabilirler.

wps_doc_5

Geniş ayakkabı ve botlar

Bazı tekerlekli sandalye kullanıcıları şişmiş veya hassas ayaklarla (tıbbi olarak ödem olarak bilinir) ve ayrıca ayakkabı giymeyi rahatsız eden varisli damarlar, bunyonlar ve kasılmalar gibi tıbbi durumlarla mücadele edebilir.

Bu nedenle ayağınızı sıkmayan geniş ayakkabı ve botlar bulmak çok önemlidir.Geniş kalıplı ayakkabıları normal ayakkabı mağazalarında bulabilirsiniz, ancak bunları ihtiyaçlarınıza göre özel olarak tasarlayan firmalar da vardır.

Adaptif ayakkabı serisine göz atın

Fermuarlı Ön Tekerlekli Sandalye Kot Pantolonu

Önü fermuarlı tekerlekli sandalye kot pantolonu denim görünümünü sevenler için harika.Konfor için yüksek bir sırtın yanı sıra uzun bir ön sabitleme fermuarına sahiptirler.

Bazı tekerlekli sandalye kot pantolonları ayrıca aşağıdakilerle birlikte gelir:

Daha uzun, daha güçlü kemer halkaları onları çekmeye yardımcı olur

Düğme yerine cırt cırtlı sabitleme

Daha büyük zip

Daha uzun bacak uzunluğu sayesinde malzeme otururken tüm bacağınızı kaplar

Oturduğunuzda güvende olan cepler

Kolay bağlanan kemerler

Kolay bağlanan kemerler tek elle bağlanacak şekilde tasarlanmıştır.Bağımsız giyinme için tasarlandı, ucunu ön kemer halkanızın çevresine geçirmeniz ve sıkmak için çekmeniz yeterli.Velcro şeritleri kullanarak sabitleyebilecek ve gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz şekilde kolaylıkla ayarlayabileceksiniz.

Kolay bağlanan kemerler, işlevsel bir tokaya sahip olmak yerine, ortaya doğru hareket ettirilebilen dekoratif bir tokayla birlikte gelir; bu da onların günlük ve resmi etkinlikler için harika olduğu anlamına gelir.

Önden bağlamalı sütyen

Hareket kabiliyetiniz kısıtlıysa sütyen sabahları giyilmesi en zahmetli kıyafetlerden biri olabilir.Bu nedenle Bra Easy gibi birçok marka, sütyenlerini erişilebilirliği göz önünde bulundurarak tasarlayarak engelli kişilerin hayatını kolaylaştırmaya kararlıdır.

Önden kapanan sütyenlerden kablosuz sütyenlere, dikişsiz tasarımlardan üst düzey sütyenlere kadar koleksiyonlar rahat, güzel, takılması kolay ve zahmetli tokalardan arındırılmış olacak şekilde geliştirildi.

wps_doc_0

Velcro etekler ve anvelop elbiseler

Velcro, bağımsız olarak kolayca takılıp çıkarılabilen ve ellerinizde sınırlı hareket kabiliyetine sahip, uyarlanabilir giysiler yaratmanın en iyi yollarından biridir.Bu, yalnızca tek kolunuzu kullanıyorsanız, artrit hastasıysanız veya ellerinizin hareketliliğini etkileyen başka bir rahatsızlığınız varsa harika olur.

Bu nedenle adaptif giyim şirketleri tarafından arkadan bağlanan etekler ve anvelop elbiseler yaratmak için kullanılıyor.Örneğin Able Label, destekli pansuman için tasarlanmış geniş bir etek ve elbise yelpazesine sahiptir.

Tekerlekli sandalye su geçirmezlikleri

Su geçirmez kıyafetlerin çoğu tekerlekli sandalye kullananları hesaba katmaz; bu nedenle bacaklarınızı kapatan su geçirmez pançolar, mac'ler ve önlükler bulmak çok önemlidir.

Her türlü hava koşulunda istediğiniz yere gitmenizi sağlayan tekerlekli sandalye su geçirmez ürünleri.

Modada uyarlanabilir giyim

wps_doc_1

Tekerlekli sandalye kullanıcılarının uyarlanabilir giysilerle ilgili en büyük şikayetlerinden biri, işlevsel ve rahat olmasına rağmen her zaman moda olmamasıydı.Bu nedenle uyarlanabilir giyim markaları ve moda markalarının engelli insanlar için sürekli değişen moda endüstrisine ayak uyduran kıyafetler yaratması çok önemlidir.

Tommy Hilfiger gibi markalar, engelli kişilerin kendi markalı kıyafetlerini giymelerine olanak tanıyan uyarlanabilir koleksiyonları ve kıyafetlerin giyilmesini kolaylaştıran küçük değişikliklerle bunu dikkate aldı.

Örneğin:

Uyarlanabilir büyük boy tişörtü: Arkası cırt cırtlı, geleneksel büyük boy bir sweatshirt.

Düğmeli midi gömlek elbiseler: Düğme gibi görünen mıknatıslı kapamalara sahip, modaya uygun desenlere sahip gömlek elbiseler.

Tişörtler ve kazaklar: Bisiklet yakalı üstler, dikilmiş dikişlere benzeyecek şekilde tasarlanmış, yakadan omuza kadar cırt cırtlı tokalarla birlikte gelir.

Büzgülü pantolonlar: Büzgülü pantolonlar, kot pantolonlar ve jogger'lar orijinal tasarımlarını alıp büzgülü bir bel oluştururlar.Bazı tasarımlar tekerlekli sandalye kullanıcıları için daha yüksek bir sırt ile birlikte gelir.

Uyarlanabilir koleksiyonlarını aşağıda satın alın:

Erkek uyarlanabilir giyim

Kadın uyarlanabilir giyim

Çocuklar için uyarlanabilir giyim


Gönderim zamanı: Ocak-05-2023