Uçakla elektrikli tekerlekli sandalye yolculuğu için en eksiksiz süreç ve önlemler

Uluslararası erişilebilirlik olanaklarımızın sürekli iyileştirilmesiyle birlikte, giderek daha fazla sayıda engelli insan daha geniş dünyayı görmek için evlerinden çıkıyor.Bazı insanlar metroyu, hızlı treni ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih ederken, bazıları da araba kullanmayı tercih ediyor, hava yolculuğuna kıyasla daha hızlı ve daha rahat, bugün Ningbo Bachen size tekerlekli sandalyeli engelli kişilerin uçağa nasıl binmesi gerektiğini anlatacak.

wps_doc_0

Temel süreçle başlayalım:

Bilet alın - havaalanına gidin (seyahat gününde) - uçuşa karşılık gelen biniş binasına gidin - check-in + bagaj kontrolü - güvenlikten geçin - uçağı bekleyin - uçağa binin - koltuğunuza oturun - binin uçaktan inin - bagajınızı alın - havaalanından ayrılın.

Bizim gibi uçakla seyahat eden tekerlekli sandalye kullanıcıları için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

1. 1 Mart 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, "Engelli Kişilere Yönelik Hava Taşımacılığının İdaresine İlişkin Tedbirler", engelli kişilere yönelik hava taşımacılığının yönetimini ve hizmetlerini düzenlemektedir.

wps_doc_1

Madde 19: Taşıyıcılar, havalimanları ve havalimanı yer hizmeti acenteleri, terminal binasındaki erişilebilir elektrikli arabalar ve feribotlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, biniş kapısından terminal binasına kadar biniş ve iniş koşullarına sahip engelli kişiler için ücretsiz hareket yardımları sağlayacaktır. uzak uçak konumunun yanı sıra havaalanında ve uçağa binme ve iniş sırasında uçuş sırasında kullanılmak üzere tekerlekli sandalyeler ve dar tekerlekli sandalyeler.

Madde 20: Uçak yolculuğu şartlarına sahip engelli kişiler, tekerlekli sandalyelerini teslim etmeleri halinde havalimanında tekerlekli sandalyeleri kullanabilirler.Uçak yolculuğu yapma hakkına sahip olan ve tekerlekli sandalyelerini havalimanında kullanmak isteyen engelli bireyler, tekerlekli sandalyelerini yolcu kapısına kadar kullanabilirler.

Madde 21: Hava yolculuğuna uygun engelli bir kişi yer tekerlekli sandalyesi, biniş tekerlekli sandalyesi veya diğer ekipmanlarla bağımsız olarak hareket edemiyorsa, taşıyıcı, havaalanı ve havaalanı yer hizmeti acentesi onu 30 dakikadan fazla gözetimsiz bırakamaz. kendi sorumluluklarına göre.

wps_doc_2

Madde 36: Elektrikli tekerlekli sandalyeler, engellilerin hava yolculuğu şartlarına uygun olarak sevk edilmelidir.elektrikli tekerlekli sandalyeler, sıradan yolcuların hava yolculuğu için check-in yapması gereken son tarihten 2 saat önce ve tehlikeli madde hava taşımacılığının ilgili hükümlerine uygun olarak teslim edilmelidir.

2. Elektrikli tekerlekli sandalye kullanıcıları için, aynı zamanda Sivil Havacılık İdaresi'nin, elektrikli tekerlekli sandalyelerin lityum pillerinin hızlı bir şekilde kullanılabileceğini açıkça belirten "lityum pilli hava taşımacılığı spesifikasyonları" hakkındaki 1 Haziran 2018 uygulamasına da özellikle dikkat edin. çıkarılmış, kapasitesi 300WH'den az, pil uçakta taşınabilir, tekerlekli sandalye sevkıyat için;Tekerlekli sandalye iki lityum pille geliyorsa, tek bir lityum pilin kapasitesi 160WH'yi aşmamalıdır; bu durum özel dikkat gerektirir.
3.İkincisi, uçuş rezervasyonu yaptıktan sonra engelli kişiler için yapılacak birçok şey vardır.
4.Yukarıdaki politikaya göre, havayolları ve havalimanları, uçma yeterliliğine sahip engelli kişilerin uçağa binişini reddedemez ve onlara yardımcı olacaktır.
5.Havayolu şirketiyle önceden iletişime geçin!Havayolu şirketiyle önceden iletişime geçin!Havayolu şirketiyle önceden iletişime geçin!
6.1.Onlara gerçek fiziksel durumları hakkında bilgi verin.
7.2.Uçakta tekerlekli sandalye hizmeti talebi.
8.3.akülü tekerlekli sandalyeyi kontrol etme sürecini sormak.

III.Özel Süreç.

Havaalanı, sınırlı hareket kabiliyetine sahip yolcular için üç tür tekerlekli sandalye hizmeti sağlayacak: yer tekerlekli sandalyesi, yolcu asansörü tekerlekli sandalyesi ve uçuş sırasında tekerlekli sandalye.İhtiyaçlarınıza göre seçim yapabilirsiniz.

Yer tekerlekli sandalyesi.Yer tekerlekli sandalyeleri terminal binasında kullanılan tekerlekli sandalyelerdir.Uzun süre yürüyemeyen ancak kısa süre yürüyebilen ve uçağa binip inebilen yolcular.

Yer tekerlekli sandalyesine başvurmak için genellikle en az 24-48 saat önceden başvurmanız veya başvurmak için havaalanını veya havayolunu aramanız gerekir.Yaralı yolcu kendi tekerlekli sandalyesini kontrol ettikten sonra yerdeki tekerlekli sandalyeye geçecek ve genellikle güvenlikten geçerek VIP şeridi üzerinden biniş kapısına götürülecektir.Uçuş tekerlekli sandalyesi, yerdeki tekerlekli sandalyenin yerini almak üzere kapıdan veya kabin kapısından alınır.

Yolcu tekerlekli sandalyesi.Yolcu tekerlekli sandalyesi, uçağın biniş sırasında koridora yanaşmaması durumunda, merdivenlerden kendi başına inip çıkamayan yolcuların binişini kolaylaştırmak amacıyla havaalanı veya havayolu şirketi tarafından sağlanan bir tekerlekli sandalyedir.

Yolcu tekerlekli sandalye başvurularının genellikle 48-72 saat önceden havalimanı veya havayolunu arayarak yapılması gerekmektedir.Genel olarak, uçak içi tekerlekli sandalye veya yer tekerlekli sandalyesi için başvuruda bulunan yolcular için havayolu, yolcuların uçağa binmesine ve inmesine yardımcı olmak amacıyla bir koridor, asansör veya insan gücü kullanacaktır.

Uçuş sırasında tekerlekli sandalye.Uçuş tekerlekli sandalyesi, yalnızca uçak kabininde kullanılan dar bir tekerlekli sandalyedir.Uzun mesafe uçarken, kabin kapısından koltuğa geçişe, banyoyu kullanmaya vb. yardımcı olmak için uçak içi tekerlekli sandalyeye başvurmak çok gereklidir.

Uçak içi tekerlekli sandalye başvurusunda bulunmak için, havayolu şirketinin uçak içi hizmetleri önceden ayarlayabilmesi için rezervasyon sırasında havayolu şirketine ihtiyaçlarınızı belirtmeniz gerekmektedir.Rezervasyon sırasında ihtiyacınızı belirtmemeniz halinde, uçak içi tekerlekli sandalye başvurusunda bulunmanız ve uçuşunuzdan en az 72 saat önce kendi tekerlekli sandalyenizi check-in yaptırmanız gerekmektedir.

Seyahate çıkmadan önce keyifli bir yolculuk sağlamak için iyi plan yapın.Tüm engelli dostlarımızın tek başlarına dışarı çıkıp dünyayı keşfetmelerini tamamlamalarını diliyoruz.Bachen'in pek çok elektrikli tekerlekli sandalyesi, menzili garantilemek ve uçağa binme gerekliliklerini karşılamak için 12AH lityum pillerle donatılmış tanıdık EA8000 ve EA9000 gibi hava taşımacılığı standartlarını karşılayan pillerle donatılmıştır.


Gönderim zamanı: 30 Kasım 2022