Hafif tekerlekli sandalyenizle seyahat etmek

Hareket kabiliyetinizin sınırlı olması ve uzun mesafeleri kat etmek için tekerlekli sandalye kullanmanın avantajlarından yararlanmanız, belirli alanlarla sınırlı olmanız gerektiği anlamına gelmez.

Birçoğumuzun hala büyük bir yolculuk tutkusu var ve dünyayı keşfetmek istiyoruz.

Hafif bir tekerlekli sandalye kullanmanın seyahat durumlarında kesinlikle avantajları vardır; taşıması kolaydır, bir taksinin arkasına yerleştirilebilir, katlanıp uçakta saklanabilir ve hareket ettirip istediğiniz yere götürebilirsiniz.

Bir hemşirenin veya bakıcının sürekli yanınızda olmasına gerek yoktur, böylece tatile çıktığınızda arzu ettiğiniz bağımsızlığı ve özgürlüğü size sunar.

Ancak çantaları toplayıp gitmek kadar kolay değil değil mi?Yol boyunca felakete yol açabilecek büyük aksaklıkların olmadığından emin olmak için genellikle çok fazla araştırma ve planlama gerekir.Her ne kadar tekerlekli sandalye erişimi bazı alanlarda kesinlikle çok daha iyiye gitse de, bunu diğerlerinden daha iyi yapabilen bazı ülkeler var.

Avrupa'nın en erişilebilir 10 şehri hangileri?

Avrupa çapında en çok ziyaret edilen turistik mekanları dikkate alarak ve bölgedeki toplu taşıma ve otelleri değerlendirerek, müşterilerimize Avrupa'nın en erişilebilir şehirlerinden bazılarının nerede olduğuna dair doğru bir fikir sunabildik.

Dublin, İrlanda Cumhuriyeti

Viyana, Avusturya

Berlin, Almanya

Londra, Birleşik Krallık

Amsterdam, Hollanda

Milan, İtalya

Barselona, ​​İspanya

Roma, İtalya

Prag, Çek Cumhuriyeti

Paris, Fransa

Şaşırtıcı bir şekilde, Arnavut kaldırımlı taşlarla dolu olmasına rağmen Dublin, hem sakinleri hem de turistler için ekstra yol kat etmiş ve tekerlekli sandalye kullananlar için büyük fayda sağlayacak birçok küçük dokunuş katmıştır.Toplu taşıma kolaylığı ve tekerlekli sandalye erişimine uygun otel mevcudiyeti ile genel sıralamada en üst sıralarda yer aldı.

wps_doc_3

Turistik atraksiyonlar açısından Londra, Dublin ve Amsterdam, bazı önemli turistik mekanlara kolay erişim sağlayarak ve hafif tekerlekli sandalye kullanan insanlara ve aslında diğer tüm tekerlekli sandalye kullanıcılarına manzaraların, kokuların ve manzaraların keyfini kendileri çıkarma olanağı sağlayarak öncülük etmektedir. .

Toplu taşıma ise farklı bir hikaye.Londra'nın eski metro istasyonlarının birçok tekerlekli sandalye kullanıcısı için imkansız olduğu ve tekerlekli sandalyeye uygun diğer duraklarda inmek için beklemeleri gerektiği kanıtlandı.Paris onlara sağladıtekerlekli sandalyeistasyonların yalnızca %22'sinde erişilebilirliğe sahip kullanıcılar.

Dublin, ardından Viyana ve Barselona, ​​tekerlekli sandalyeler için toplu taşıma erişilebilirliği konusunda başı çekiyor.

Son olarak, tekerlekli sandalye dostu otellerin yüzdesini keşfetmenin uygun olduğunu düşündük, çünkü seçeneklerimiz yalnızca otelin erişilebilirliği nedeniyle sınırlı olduğunda pahalı olabilir.

wps_doc_4

Londra, Berlin ve Milano, erişilebilir otellerin en yüksek yüzdesini sunarak, nerede kalmak istediğiniz ve çeşitli fiyatlar için daha fazla seçim özgürlüğüne olanak tanıdı.

Sizi oraya çıkıp bu dünyadan istediklerinizi deneyimlemekten alıkoyan kendinizden başka hiçbir şey yok.Biraz planlama, araştırma ve yanınızda hafif bir model ile dilediğiniz yere ulaşabilirsiniz.


Gönderim zamanı: 30 Kasım 2022