Elektrikli tekerlekli sandalyeler neden serbest havalı lastiklere daha fazla ihtiyaç duyuyor?

Serbest pnömatik lastikleri daha gerekli kılan şey nedir?elektrikli tekerlekli sandalyeler?Fark yaratan üç küçük şey.

Tekerlekli sandalyelerin geleneksel bebek arabalarından elektrikli olanlara doğru gelişmesiyle birlikte tekerlekli sandalye kullanıcıları, yardıma ihtiyaç duymadan ve aşırı fiziksel çaba harcamadan kısa mesafeleri katedebilmektedir.Elektrikli tekerlekli sandalyeler yalnızca seyahat hızını artırmakla kalmadı, aynı zamanda lastikleri elle itmenin çok yorucu ve toplu taşımanın çok hantal olduğu kısa yolculuk ihtiyacına da iyi bir yanıt oldu.

Ancak hız arttıkça tekerlekli sandalyede kullanılan lastiklerin gereksinimleri de artar.Daha yüksek hızlar sadece lastiklerde daha fazla aşınma ve yıpranma anlamına gelmez, aynı zamanda lastik kazaları nedeniyle elektrikli araçlarda ve arabalarda meydana gelen kazaların tekerlekli sandalyelerin başına gelebileceği ve tekerlekli sandalye kullanıcısının fiziksel yaralanmasına neden olabileceği anlamına da gelir.

Bu duruma yanıt olarak pek çok tekerlekli sandalye kullanıcısı lastiklerini havalı lastikler yerine pnömatik olmayan lastiklerle değiştirmeyi tercih etti.Pnömatik olmayan tekerlekli sandalye lastiklerini nasıl seçersiniz?

wps_doc_0

1: bakım gerektirmez ve daha az endişe vericidir, havasız arızaları önler

Lastik satın almak anlık bir iştir, lastiğin bakımı ise araca takıldığı andan hurdaya çıkana kadar yapılan bir iştir.Geleneksel pnömatik lastiklerin "lastik bakımı" yükü, pnömatik olmayan lastiklerle çözülecektir. Pnömatik tekerlekli sandalye lastiklerinin aksine, şişirilmeyen tekerlekli sandalye lastiklerinin şişirilmeyen yapısı şişirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve zamandan ve paradan tasarruf sağlar.On diğer taraftan şu şekildetekerlekli sandalye kullanıcılarıHareket kabiliyeti kısıtlı olan ve bu tür arızalar karşısında daha çaresiz kalan kişiler için, pnömatik olmayan tekerlekli sandalye lastiklerinin seçimi, pnömatik lastiklerdeki delinme ve sızıntılardan kaynaklanan en utanç verici arızaları doğrudan önleyerek,tekerlekli sandalye kullanıcılarıSeyahat ederken daha rahat hissedin.

wps_doc_1

2: patlak lastik yok, daha güvenli, seyahat güvenliğini artırın

Lastik kazaları söz konusu olduğunda en çok konuşulan konu patlak lastiktir.Pnömatik bir lastik patladığında, iç lastikteki hava aniden söner ve anlık hava akışı yalnızca genel darbede bir patlama yaratmakla kalmaz, aynı zamanda aracı destekleyecek hava basıncının kaybı nedeniyle lastiğin dengesini kaybetmesine de neden olur. Lastikleri pnömatikten pnömatik olmayana değiştirmek şüphesiz bu potansiyel riske doğrudan bir çözümdür çünkü pnömatik olmayan lastikler şişirmeye ihtiyaç duymaz ve doğal olarak patlamalara karşı daha güvenlidir.

wps_doc_2

3: Pnömatik olmayan lastiklerin seçimi

Tekerlekli sandalye lastiklerini pnömatik ve pnömatik olmayan olarak ayırdıktan sonra, pnömatik olmayan tekerlekli sandalye lastikleri içerisinde de dolu ve petek gibi farklı yapılar bulunmaktadır.

Katı tekerlekli sandalye lastikleri daha ağırdır ve itmeli tekerlekli sandalyeler için daha yoğun emek gerektirirken, aynı malzeme göz önüne alındığında elektrikli tekerlekli sandalyeler için daha zor olacaktır.Petek yapısı ise lastiğin ağırlığını azaltır ve karkastaki birçok petek deliklerini açarak lastiğin konforunu arttırır.

Örneğin tekerlekli sandalye lastiği sadece avantajlı petek yapısından değil, aynı zamanda çevre dostu ve hafif TPE malzemeden de üretiliyor.Ağır, inişli çıkışlı ve donmaya eğilimli kauçuğa ve korozyona daha az dayanıklı ve hidrolize yatkın olan PU'ya göre bazı avantajları vardır.Tekerlekli sandalye lastiği, hem malzeme hem de yapısal avantajları bir araya getirdiği için tekerlekli sandalye kullanıcıları için daha iyi bir seçimdir.


Gönderim zamanı: Kasım-01-2022